4 wijnen voor 4 persoonlijkheden: deze wijn past bij jouw persoonlijkheid!

4 wijnen voor 4 persoonlijkheden: deze wijn past bij jouw persoonlijkheid!

POV: je scrolt door de webshop van QBottle en hebt geen idee welke wijn je wilt bestellen. Beter gezegd, je ervaart keuzestress, omdat je ze allemaal wel zou willen bestellen. Dat is natuurlijk niet zo gek, want iedere wijn heeft zijn eigen charme en verdient het alleen al om die reden om geproefd te worden. Dit keer vertoef je een avondje alleen thuis, dus je hoeft de wijn ook niet te selecteren op basis van de wijnvoorkeur van jouw gezelschap.

Wat denk je ervan als wij zeggen dat het een magnifiek idee is om jouw wijn te kiezen op basis van jouw karakter? Iedere wijn heeft namelijk zijn eigen persoonlijkheid, dat weer aan jóuw persoonlijkheid gematcht kan worden. Benieuwd welke wijn bij jou past? Lees dan snel verder! Wij zeggen alleen het volgende nog: definitely a match made in wine heaven!

1. Tempranillo
Temperamentvol, gedreven, sterk, en weten wat je wilt, dát ben jij. Net zoals Tempranillo, een krachtige wijn met een volle body, hoge tannines en een hoog alcoholpercentage. Er is niets subtiels aan deze wijn. Het heeft juist een intense en rijke smaak. Daar hou jij zelf ook van: zeg maar gedag tegen die subtiliteit, en hallo tegen complete eerlijkheid. Je gooit het liefst alles op tafel, maar hopelijk niet deze Tempranillo. Gooien zou toch echt te jammer zijn van dit pareltje ;)

2. Pinot Noir
Word jij keer op keer beschreven als lief, subtiel en een persoon die liever niet in de spotlights staat? En ben jij daarnaast geen liefhebber van het maken van keuzes, waardoor jij graag voor grijs en niet voor zwart of wit kiest? Dan vorm jij het perfecte duo met Pinot Noir. Deze wijn kan namelijk ook als een gulden middenweg beschouwd worden dankzij zijn diverse en veelzijdige smaak. En jullie delen de eigenschap dat jullie liever niet op de voorgrond treden, aangezien Pinot Noir ook een subtiele wijn is. Dat laten jullie liever aan iemand anders over, zoals de Tempranillo ;)

3. Sauvignon blanc
Vind jij het moeilijk om de controle uit handen te geven, neem jij geen genoegen met minder dan perfectie en ga je altijd voor topkwaliteit? Dan is een Sauvignon Blanc een perfecte match voor jou! De druiven voor deze Groote Post Seasalter Sauvignon Blanc worden namelijk met de hand geplukt en gesorteerd in de koelte van de ochtend. Met andere woorden, een wijn die ook geen genoegen neemt met minder dan topkwaliteit. En laten we eerlijk zijn, waarom zou je ook, als je dit kunt krijgen? ;)

4. Chardonnay
Kunnen vrienden jou beschrijven als sociaal en makkelijk in de omgang? En pas jij je makkelijk aan aan je omgeving of de omstandigheden? Dan past een Chardonnay ongetwijfeld bij jou. Deze witte wijn wordt namelijk gemaakt van een groene druifsoort die in veel klimaten en gronden kan groeien. Hij is niet voor niets het lievelingetje van vele wijnmakers, net zoals jij het lievelingetje van de vriendenkring en de familie bent. Het enige minpuntje van jouw bruisende sociale karakter is dat je soms wat last hebt van FOMO. En dat al zeker wanneer er op een feestje of bij een etentje Chardonnay aanwezig is. Begrijpen wij natuurlijk volkomen, en daar hoef je je niet schuldig over te voelen.