5 wijntjes voor op je decemberwishlist

5 wijntjes voor op je decemberwishlist

Yaay, de allerleukste maand van het jaar is weer begonnen. De kerstboom kan weer worden opgetuigd, de gezellige muziek gaat aan en overal vind je de lekkerste hapjes. Waar iedereen in Januari bezig is met afvallen, moeten we daar nu even niet aan denken: deze maand draait om genieten. Aan bezigheden kom je niet tekort deze maand; de Sinterklaas surprise is nog niet voorbij of er is al een bedrijfsborrel en tussendoor worden we uitgenodigd voor gezellige etentjes bij vrienden - getopt met de kerstdagen en oud op nieuw.

Dat wijn de perfecte partner is bij al deze bezigheden, is geen vraag. Maar wélke wijn precies, daar helpen we je graag een handje in mee. Want waar je bij je baas misschien wat meer wilt uitpakken, wil je bij die verre tante vooral niet teveel geld kwijt zijn maar tóch een goede wijn hebben. Zoek niet verder; naar deze wijntjes was jij altijd al op zoek! 

1. Dé uitpakker

Op zoek naar een fles die indruk maakt? Met deze sparkly wijn zit je helemaal goed. Tonen van nectarine en ander geel fruit vullen het glas en geven kleur aan je avond. Deze fles is ook nog eens dressed to impress. Met zijn gouden uiterlijk heeft hij meteen al de luxe uitstraling die hoort bij zijn indrukwekkende smaak. 

Shop hier de QBottle #09: Lamborghini Vino Spumante Magnum - Gold GiftBox Brut - Chardonnay / Pinot

2. De allemansvriend

Familie kun je niet kiezen en dat zorgt soms voor een gemengd gezelschap. Altijd fijn om dan een fles te hebben die (bijna) iedereen graag drinkt, zoals deze volle wijn. En ook handig bij een grotere groep: de fles is net wat goedkoper, waardoor je er meer van kunt inslaan. 

Shop QBottle #24: Le Bottle Le Red

3. Relatiegeschenk? Check! 

Een cadeautje voor je baas; altijd een lastige. Een fles wijn is altijd goed, maar deze overtreft de verwachtingen. Tropische smaken die perfect met elkaar in balans zijn, een echte smaaksensatie. Laat maar komen die bonus in januari ;-)

Shop QBottle #06: Russolo Doi Raps Riserva

4. Kerstdiner-waardig

Het is zover: het kerstdiner waar een week voorbereiding aan vooraf ging. Recepten uitzoeken, boodschappen doen en uren in de keuken staan; dat verdiend wel een goede fles wijn. Deze rode wijn matcht perfect met vleesgerechten en zorgt voor een smakelijke avond. 

Shop de QBottle #11: Zonneweelde Triple AAA-Limited Production Shiraz-Cabarnet-Malbec

5. Sluit het jaar af met een knaller

Een avond vol met verschillende hapjes, daar hoort een feestelijke fles bij die overal goed bij past. Mét bubbel natuurlijk; dat móet met oud op nieuw. Fruitige aroma's met de opmerkelijke geur van "golden delicious" appels komen je tegemoet. Echte topklasse in een betaalbare Prosecco; perfect voor nieuw jaar.

Shop de QBottle #05: Rebuli La Riva Valdobbiadene Prosecco Superiore