De Picknick van je leven

De Picknick van je leven

How to: een picture perfect picknick

'Als het zonnetje schijn, gaan wij aan de wijn...' Lentekriebels. Zomerkriebels. Wijnkriebels, zo werkt dat. Ja, het eerste wat je wilt doen bij het verschijnen van zonnestralen is een fles lichte wijn opentrekken en buiten in de tuin genieten van het lekkere weer. Wij geven je natuurlijk groot gelijk, want wanneer er iets te vieren valt doe je dat natuurlijk met wijn. Maar: als je het doet, doe je het goed. Daarom hebben wij nog een gouden tip voor jullie: ga naar het park en geniet van een heerlijke picknick! 

Om jullie te helpen om die picknickmand te vullen met de meest genotvolle wijnen, verrukkelijke hapjes en fraaiste decoratie, hebben we een tof picknicksetje voor jullie geselecteerd. Let wel: picknicken is geen excuus om weer flesje wijn open te trekken... (op de achtergrond klinkt luid gelach)

#1 Wijn

We beginnen dus met het belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde picknick: wijn. Geniet tijdens jouw picknick van een lichte, soepele wijn, zoals de Rosé Les Vignerons du Roy Rene 2018 Florie. Naast een genot in de mond, zal deze wijn jouw neus ook verleiden met ronde en fruitige aroma’s van bessen. Want de neus wil natuurlijk ook wat. Maar zelfs als je verkouden bent, is 'ie lekker.

De Florie Blanc Vin de Pays de Méditerranée is ook een uitstekende keuze voor een picknick. Met een licht aromatische neus met impressies van vlierbloesem, citrus, pompelmoes en Yuzu weet deze wijn jou zeker te verleiden. Een Chardonnay doet het natuurlijk ook altijd goed, zoals de Riverina Chardonnay van Yarran Wines. Voor iedere wijnliefhebber wat wils. 

#2 Picknick hapjes

Als je dan toch aan de wijn bent: een goede salade is toppie voor een geslaagde picknick, zoals deze frisse salade met gegrilde kip en perzik. Voeg onder andere rucola, kipfilet, wilde perziken, avodaco, mozzarella en cherrytomaatjes toe aan je boodschappenlijstje voor deze salade. Het water loopt je al in de mond, toch?

Bekijk hier het recept

Meer zin in fruit? Kies dan voor een fruitsalade met blauwe bes, aardbei, ananas, kiwi, geitenkaas en pecannoten. 

Bekijk hier het recept

#3 Wijnglazen

Wijn met een gouden randje vraagt natuurlijk ook om wijnglazen met een gouden randje (zowel letterlijk als figuurlijk). 

Shop hier de wijnglazen

#4 Servetten

Geen geknoei meer met deze papieren servetten. En ook nog eens mooi voor het oog.

Shop hier de servetten

#5 Kussens

Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk om volledig te kunnen relaxen en neem een aantal kussens mee. Genieten ten top!

 Shop hier het kussen 

Shop hier het kussen

#6 Parasol

Ben jij iemand die vaak picknickt? Dan is een parasol een goede investering voor al die picknicks die nog gaan volgen.

Shop hier de parasol

#7 Picknickmand

Nu je alle ingrediënten voor een picture perfect picknick verzameld hebt, is het tijd om alles in een picknickmand op te slaan, zoals deze picknickmand van Dille & Kamille. 

Shop hier de picknickmand

Nou lieve mensen, als de zon schijnt op je bolletje, kruip dan heel snel uit je holletje. Picknicken maar!