Dit zijn ze: de 5 lekkerste wijnen uit Zuid-Afrika!

Dit zijn ze: de 5 lekkerste wijnen uit Zuid-Afrika!

Dat wijn drinken optimaal genieten is hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Eenvoudig is het ook, want veel heb je er niet voor nodig. Maar er bestaat iets wat de wijn nóg beter doet smaken en wat ook helemaal niets kost. Wat dat is? Niets minder dan het verhaal achter de wijn! Denk bijvoorbeeld aan het wijnhuis en het land waar de wijn vandaan komt. Dat geeft weer een compleet nieuwe dimensie aan de wijn (en dat terwijl je dacht dat dat al niet meer mogelijk was, geef maar toe!). Zo heeft Zuid-Afrika een aantal fantastische wijnen op zijn naam staan. Al nippend aan een wijntje en met Zuid-Afrika in je achterhoofd, waan je je ongetwijfeld op een tuinfeest in het buitenland. Benieuwd naar daar deze Zuid-Afrikaanse pareltjes? Lees snel verder!

Breedekloof in Zuid-Afrika:
Maar liefst 4 van onze heerlijke wijnen mogen de Breedekloof in Zuid-Afrika hun thuis noemen. Wat je je daarbij moet voorstellen? Een brede vallei met een rotsachtige grond, omgeven door de Slanghoek Mountains en gelegen tussen Paarl en Worcester. Zeker Pinterest-waardig, geloof ons maar. Bereid je verder voor op hoge temperaturen in de zomer en regenbuien in de winter, al is dit gebied wel koeler dan andere gebieden die op 34 graden ten zuiden van de evenaar gelegen zijn. Het klimaat is hier aangenamer omdat de koelte van de Atlantische Oceaan en de warmte van de Indische Oceaan hier samenkomen. Geniet dus van onderstaande wijnen met gedachten aan deze prachtige vallei in Zuid-Afrika! Wie had gedacht dat reizen zo eenvoudig kon zijn? ;)

1. QBottle #11: Zonneweelde Triple Aaa – Limited Production Shiraz Cabernet Malbec

Wijn Zonneweelde

2. QBottle #14: Slanghoek Cellar Zonneweelde Private Selection Chardonnay

Zonneweelde Chardonnay

3. QBottle #15: Zonneweelde Pinot2 – Limited Production Pinot Noir – Pinotage

Pinot Noir QBottle

4. QBottle #17: Zonneweelde Private Selection – Limited Production Viognier

wijn QBottle

Wijngoed Groote Post in Zuid-Afrika:

5. QBottle #13: Groote Post Seasalter Sauvignon Blanc
Deze fantastische Sauvignon Blanc heeft zijn bestaan te danken aan wijngoed Groote Post, hetgeen op zo’n 100 kilometer van Kaapstad ligt. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Dat het zo dicht aan de westkust van Zuid-Afrika ligt! Op het hoogste punt van de wijngaard kun je de oceaan zelfs bewonderen. Als dat geen plaatje is...Oh ja, en niet onbelangrijk: tonen van zwarte bes, steenfruit en groene appel en hints van fynbos, kelp en zeebries zijn kenmerkend voor deze witte wijn. Trust us, een top combinatie.

SeaSalter wijn QBottle