Must travel: deze wijnreizen moet je gemaakt hebben als winelover!

Must travel: deze wijnreizen moet je gemaakt hebben als winelover!

Nee zeggen tegen reizen? Dat doen we niet snel. Nee zeggen tegen wijn? Dat bestaat gewoon niet. En dat is precies waarom de combinatie van wijnen en reizen zo top is. Er zijn namelijk een aantal prachtige plekken op deze aardbol die volledig in het teken van wijn staan, en waar jij als winelover dus zeker een keer naartoe moet reizen. Welke plekken dat zijn – en die jij binnenkort hopelijk van je wine bucketlist kunt afvinken? Lees snel verder!

 • Zuid-Afrika
 • Altijd al een droom geweest om Zuid-Afrika te bezoeken? Dan is het tijd om deze droom uit te laten komen, aangezien een aantal pareltjes van wijnen geproduceerd worden in de Breedekloof in Zuid-Afrika. Zo is de QBottle #11: Zonneweelde Triple AAA- Limited Production Shiraz – Cabernet – Malbec ook afkomstig uit de Breedekloof, een uitgestrekte vallei tussen Paarl en Worcester. Deze vallei wordt daarnaast omgeven door prachtige hoge bergen, waar de temperaturen in de zomer best wat kunnen oplopen. Maar zolang jij een wijntje in je handen hebt, kun jij die temperaturen vast wel aan ;) Je kunt de Breedekloof niet verlaten zonder Slanghoek Cellar bezocht te hebben, waar je jouw eigen wijn kunt creëren. Jouw creatie wordt vervolgens in een fles gegoten met een gepersonaliseerd label. Dankzij deze fles wordt jouw wijnreis écht onvergetelijk.

  Inmiddels overtuigd om de wijnstreken in Zuid-Afrika te bezoeken? Dan is het een aanrader om ook langs te gaan bij het WedgeView Country House & Spa in Stellenbosch, aangezien je een aantal exclusieve wijntours vanaf deze plek kunt maken. Daarnaast biedt WedgeView ook een geweldig uitzicht over wijngaarden en kun je zelfs vanaf je balkon al genieten van dit uitzicht. Nippend aan een wijntje genieten van een wijn-uitzicht, wat wilt een mens nog meer?


  QBottle #11: Zonneweelde Triple AAA- Limited Production Shiraz – Cabernet - Malbec

 • Italië
 • La bella Italia kan natuurlijk ook niet ontbreken in het lijstje van wijnreizen. Reis ditmaal af naar het dorpje San Quirino in de regio Friuli, waar het wijnhuis Russolo gelegen is. Hier wordt onder andere de QBottle #06: Russolo Doi Raps Riserva met liefde geproduceerd. De ligging van de wijngaarden is ideaal, aangezien ze aan de noordkant omringd worden door de uitlopers van de Dolomieten, terwijl de wijngaarden aan de zuidkant voorzien worden van een frisse zeebries en voldoende vocht door de Adriatische Zee. De regio Friuli staat bekend om een aantal heerlijke witte wijnen die er geproduceerd worden. Sterker nog, enkele van de heerlijkste van Italië. Wijnproeven? Duh, dat is zeker mogelijk in Friuli. Een bezoekje brengen aan een kasteel inclusief wijnkelder die uit de Middeleeuwen stemmen? Ook dat is zomaar mogelijk in deze regio. Geniet van verfijnde wijntjes met focaccia en ambachtelijke vleeswaren met een uitzicht op prachtige en uitgestrekte tuinen.


  QBottle #06: Russolo Doi Raps Riserva 

 • Australië 
 • Bereid om het continent te verlaten voor een wijnreis? Eerlijk is eerlijk, wijn is het dat ongetwijfeld waard. Reis dan af naar de wijnstreek Heathcote, gelegen in Central Victoria in Australië. Dat is de plek die het wijnhuis Tar & Roses zijn thuis mag noemen, waar de QBottle #22: Tar & Roses Heathcote Shiraz ook zijn oorsprong vindt. Leuk om te weten is dat deze locatie tot één van de grootste Shiraz-producerende regio’s in Victoria behoort, en maar liefst 1.836 hectare aan wijngaarden op zijn naam mag schrijven! Als dat niet als een wijnparadijs klinkt weten wij het ook niet meer.

  Van plan om een kijkje te nemen waar jouw favo Tar & Roses wijn vandaan komt? Dat kan zeker, maar check de website van Tar & Roses dan van tevoren. Tar & Roses heeft namelijk maar enkele open dagen per maand. Maar wees niet getreurd, want er zijn voldoende wijngaarden die je in de regio kunt bezoeken. Wat dus ook betekent dat je zeker niet terug naar huis zult keren zonder genoten te hebben van niet één maar meerdere wijnproeverijen ;) Daarnaast kun je ook je wijnkennis verbreden door deel te nemen aan een Wine and Food masterclass. Oh ja, als je geluk hebt, kun je zelfs mee-genieten van het jaarlijkse Heathcote Wine & Food Fesival, dat - zoals de naam het zelf al zegt – volledig in het teken staat van lokale wijnen. Je begrijpt het, vervelen zul je je zeker niet.


  QBottle #22: Tar & Roses Heathcote Shiraz 

 • Frankrijk
 • De kans is groot dat je bij een wijnreis aan Frankrijk denkt – precies de reden dat Les Vigenerons du Roy René en zijn wijngaarden ook opgenomen zijn in het lijstje van must travels. Dit wijndomein is gelegen in het uiterste puntje van Zuid-Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, tussen Aix-en-Provence en Languedoc. Hier vind je ook het wijnhuis Roy René, die de geweldige QBottle #03: 2020 Florie Blanc Vin de Pays de Méditerranée op hun naam mogen schrijven. Ook hier kun je natuurlijk genieten van bezoekjes aan wijngaarden, exclusieve wijnproeverijen en wandelingen door uitgestrekte tuinen. Daarnaast zal de natuur je hier zeker verrassen met zijn pracht en praal, waaronder het natuurpark van de Camargue die het bezoeken waard is. Jouw wijndromen zullen ongetwijfeld uitkomen in Frankrijk!


  QBottle #03: 2020 Florie Blanc Vin de Pays de Méditerranée