Sip sip hooray! De leukste manieren om je verjaardag te vieren 🤩

Sip sip hooray! De leukste manieren om je verjaardag te vieren 🤩

Sip sip hooray!
Altijd leuk als je verjaardag in zicht is: een cadeaulijst maken, de mooiste deco shoppen en bedenken welke taart je wilt (want hé, birthdaycalories don’t count toch?!). Ook wel veel gedoe en geregel, want hoe voorkom je nou dat je met z’n allen in een kringetje eindigt met wat plakken worst en van die spiesjes met een blokje kaas en een druif? Wij helpen je graag aan de leukste manieren om je verjaardag te vieren.


#1. Organiseer een high wine
‘High’ wine zegt het al, deze staat hoog op ons lijstje. Rosé rijmt niet voor niets op birthday. Stap 1 is uiteraard: zoek een goede collectie wijnen uit (wij hebben er wel wat voor je liggen😉). Als je de wijntjes besteld hebt, kun je tijd nemen voor het kaasplankje, want die mag uiteraard niet ontbreken. Oeh, mijn persoonlijke favoriet is daarbij echt een bruscetta (mogen ook toastjes zijn) met brie, appel en honing uit de oven. En ga vooral eens langs bij een kaas- of delicatessenwinkeltje, daar krijg je heerlijke siroopjes voor bij je kaasjes. En als je dan toevallig langs de Albert Heijn komt kun je nog altijd die heerlijke truffelsalami van de tapasafdeling en een bakje druiven meenemen (die komen uiteraard niet op een spiesje met dat blokje kaas, maar leg je er nonchalant tussen op je plank).

high wine

#2. Je eigen buitenbioscoop
Hiervoor heb je natuurlijk wel een tuin nodig (of een park en een dixie 😉), maar gezelligheid is gegarandeerd! Huur een projector met een beamer (of de huis-tuin-en-keuken variant: hang een laken op) en zoek een heerlijke comedy uit. Bij deze activiteit hoort uiteraard popcorn, dus kom maar door met die maïs in een pan! Maar uiteraard kun je ook hier weer uitpakken met lekkers om te snaaien, en kun je bijvoorbeeld chocolade aardbeien maken (zien er vaak ook prachtig uit, behalve als ik ze maak). Zwoele zomeravond + koud glas rosé = happy birthday.

outside cinema

#3. Houd een 21- (of 25, 29 of 35) diner
De afgelopen jaren is deze traditie vanuit Amerika ook in Nederland overgewaaid in de studentenkringen: het houden van een twentyone diner. Het concept is erg leuk en zou daarom eigenlijk helemaal niet aan maar één leeftijd gekoppeld moeten zijn. Je nodigt je ‘vrienden van nu’ uit bij je ouderlijk huis, en je lieftallige familie mag opdraaien voor de boodschappen, het koken en de afwas. Nee, laten we het romantischer verpakken: je lieve broer schenkt gezellig de wijntjes bij terwijl je vader jou en je vrienden van lekkere gerechtjes voorziet. Zo heb je al je lievelingsmensen bij elkaar, zonder dat het ongemakkelijk wordt (of je allemaal aparte kringetjes krijgt). Uiteraard kun je best vooraf even helpen met dingen voorbereiden, maar tijdens de avond zelf mag jij vooral genieten (score!).
twenty one diner