The perfect Sangria: Zo maak je ‘m!

The perfect Sangria: Zo maak je ‘m!

Summer is for Sangria, daar zijn wij al over uit. Maar wat als je ‘m nou niet kant-en-klaar in zo een schattig kannetje op je Spaanse vakantiestoel krijgt voorgeschoteld? Dan maak je ‘m toch lekker (letterlijk lekker) zelf?! Ik voelde me gelijk een echte chef toen ik het onderstaande recept maakte (al krijg ik dat gevoel al als ik ergens in roer ;-)). 

Nodig: 

  • 75 cl rode wijn (let op, nu moet die wel in de koelkast vooraf!)
  • 25 cl bruiswater (tipje voor de diehards: je kunt dit ook vervangen met bubbels zoals prosecco)
  • Twee schepjes suiker
  • Verse fruitsap: squeeze bijvoorbeeld een limoen of sinaasappel uit 
  • Een goeie dosis zomers fruit (denk aan besjes, sinaasappelpartjes, appel, perzik)
  • Ijsklontjes

Stap 1. Snijd het fruit.
Kijk, hier komt dus je dagelijkse dosis vitamientjes vandaan. Who says cocktails aren’t healthy?! ;-) Snijd je limoen, citroen of sinaasappel, en was de besjes. Gooi het gezonde mengsel samen in een kan.

Stap 2. Schenken maar
Schenk de gekoelde wijn in, en roer de twee eetlepels suiker erdoorheen. 

Stap 3. Let's get juicy
Pers het fruitsap uit (kijk, hiervan krijg je pas echt het gevoel dat je ‘best gezond bezig bent’)

Stap 4. Bubble time!
Vul je drankje aan met bubbels of bruiswater, en…

Last but not least: roer het geheel even goed door en gooi er wat ijsklontjes in (tipje: blokjes zijn fijner dan crushed ijs aangezien het daardoor minder waterig wordt - daarvoor drink je immers geen sangria ;-))

Geniet ervan, enjoy, of op zijn Spaans: Disfruta!