When wine meats barbecue ;-)

When wine meats barbecue ;-)

Zodra het zonnetje in het voorjaar tevoorschijn komt lijkt het alsof alle Nederlanders hun slag slaan: korte broeken aan (serieus, wie zijn die mensen die bij de eerste dag 15 °C de neiging hebben in hun bikini naar de Appie te gaan?), zwembad op en de barbecue schoonmaken voor het nieuwe zomerseizoen. Die korte broeken bij 15 graden begrijpen we nog niet zo goed, maar de voorliefde voor BBQ’en daarentegen wel. De gemiddelde wijnkenner zal denken dat rode wijn goed bij vlees gaat, en witte wijn goed bij vis, maar met de perfecte wijncombi helpen we je graag verder.

De ultieme starter voor je BBQ is wel dit aperitiefje: de Lamborghini Prosecco met de DJ Lightning Bottle. Een bijzondere ervaring om maximaal mee uit te pakken, een fles bubbels met LED verlichting! Vanaf de eerste minuut wordt dit een BBQ om nooit te vergeten. En oja, de zoete en zure smaken zorgen ook nog eens voor een fantastische ervaring in je mond!

Drink een heerlijke fruitige rode wijn van de tempranillo druif bij kalfs- en varkensvlees, zoals de heerlijke Barcolodo la Rincanada. Met een zachte afdronk, veel rood fruit en a touch of kruiden, cacao en cederhout. Heerlijk voor bij die zacht gegaarde short ribs of die heerlijke angus burger (oeh, haal vooral wat truffel mayonaise voor daarbij!).

De rokerige smaak van de Zonneweelde Tripple AaA is de ideale match voor bij rood vlees. Met Shiraz en Cabernet als hoekstenen terwijl malbec wordt toegevoegd om structuur en kleur te geven. De aroma’s van rood en zwart fruit worden begeleid door impressies van zwarte peper en getoast hout, de perfecte match voor je grill avond dus flame on!

Voor bij dat gegrilde kippetje hebben we ook een lekker wijntje klaarstaan: de Zonneweelde Pinot 2! Een goeie combi voor bij gevogelte, klein wild en uitgesproken visgerechten (voor die écht uitgebreide BBQ waarbij het kippetje vervangen wordt met zwaardvis). Ook lekker: in tegenstelling tot veel rode wijnen kun je deze licht gekoeld serveren: ook nog een goeie combo voor in dat zonnetje dus!

Om in het kader van de verkoelende wijntjes te blijven: de heerlijke rosé Allegria Dolce Farniente is een lichte en fruitige wijn die heel toegankelijk is voor bij vlees- én visgerechten. Als je dus een goeie mix hebt klaarliggen, en je liever een koud wijntje drinkt is dit the wine to go!

Nog een fantastisch verkoelend wijntje voor bij gegrilde visgerechten (zei iemand daar garnalenspiezen?!): de Zonneweelde Chardonnay! Je ruikt een heerlijk vleugje van ananas en citrus en de smaken van perzik, vanille en caramel strelen je tong. Oftewel, de tropische touch op een zwoele zomeravond!

Ook voor de veggie’s onder ons is nagedacht over welke wijn je BBQ compleet maakt, en dat is deze *tromgeroffel*... Anna Lena Silvaner Kabinett Trocken! Een grandioze witte wijn die ook nog eens in een parel van een fles komt! Heel erg leuke fles om te bewaren ook om daarna een dinerkaars in te stoppen (ook gelijk wat deco geregeld, score!). Deze wijn gaat perfect samen met champignons, dus dat komt goed uit voor iedereen die - net als ik - een sucker voor champignonspiezen is (tipje: lekker laten intrekken met olijfolie, knoflook, zout en peper, Italiaanse kruiden en na het grillen lekker insmeren met kruidenboter). Ook andere groenten zijn lekker bij deze wijn, dus als je geen champignons lust (maar dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen) blijft dit tóch een goeie keuze!

Dus: nodig je gezellige vriendengroep (of verplichte schoonfamilie ;)) uit, haal al het heerlijks om te grillen in huis en vul jouw zwoele zomerse barbecue (of ‘het-is-voor-het-eerst-15-graden-barbecue’) lekker aan met deze (en onze andere) perfect matches!