Wine & Dine: QBottle #02 Tar & Roses én 4 mediterrane salades

Wine & Dine: QBottle #02 Tar & Roses én 4 mediterrane salades

Wine & Dine: Tar & Roses Victoria Pinot Grigio én 4 mediterrane salades

Of we van een exotische wijn houden? Dat is vragen naar de bekende weg, want er is maar één antwoord mogelijk: een driedubbel bevestigend antwoord. Als we praten over hints van perzik, lychee en een vleugje passievrucht, dan hebben we het natuurlijk over de geliefde Victoria Pinot Grigio van Tar & Roses. Dit is er een voor de liefhebbers van wijnsoorten met een smaak die gekenmerkt wordt door een perfecte balans tussen licht zoet en weelderig fruit en frisse zuren. Net zoals een perfecte exotische wijn, houden we ook van vertoeven in de tuin op zomerse avonden, mét een intiem gezelschap. En toch voelt het alsof er nog een ingrediënt mist voor een geslaagde zomeravond. Ja, een mediterrane salade! Geen inspiratie? Probeer dan één (of meerdere) van deze vier voortreffelijke mediterrane salades, en waan jezelf in het buitenland. 

Wij willen jullie op voorhand wel al waarschuwen, want deze Victoria Pinot Grigio van Tar & Roses is er een die je absoluut niet wilt delen. En het zou natuurlijk zonde zijn om ruzie te maken over wie van deze voortreffelijke wijn mag genieten. Dan is het wijnsommetje natuurlijk simpel: sla twee (of misschien wel drie of vier) flessen in voor dat diner, want de kans is groot dat je tijdens het bereiden van de mediterrane salades al begint met wijn. En ach ja, de mediterrane salades kunnen natuurlijk wel gedeeld worden.

  1. Mediterrane salade met geitenkaas

Liefhebber van geitenkaas? Dan ga jij ongetwijfeld smullen van deze mediterrane met geitenkaas, die ook nog eens bereid kan worden binnen een kwartiertje. Naast geitenkaas, zul jij jouw winkelmandje onder andere vullen met een gele paprika, romatomaat, eikenbladslamelange en sjalotjes. Top de salade af met een heerlijke honing-mosterddressing. Perfect voor een zwoele zomeravond, natuurlijk in combinatie met onze Victoria Pinot Grigio van Tar & Roses.

Mediterrane salade met geitenkaas

  1. Mediterrane salade met kruidige kip en hummusdressing

Kruidige kip, citroen en hummus? Say no more, daar tekenen we meteen voor. Ook deze mediterrane salade is weer een uitstekende optie als je in tijdsnood zit. Voor deze salade zul jij jouw boodschappenmandje onder andere vullen met rode ui, snoepkomkommer, puntpaprika, gemengde sla en salade kaasblokjes. En natuurlijk met Victoria Pinot Grigio van Tar & Roses, maar die scoor je bij ons.

  1. Mediterrane couscoussalade met garnalen

Parelcouscous en garnalen zijn een perfecte combinatie. Voeg hier knoflook, bladpeterselie, citroen, olijfolie en Italiaanse groene salade aan toe, en voilà: een heerlijke mediterrane salade. Vergeet de Victoria Pinot Grigio van Tar & Roses niet en het wordt gegarandeerd genieten!

  1. Mediterrane rijstsalade met forel

Dit is er een voor de forel-liefhebbers. In deze mediterrane salade wordt forel gecombineerd met rijst, paprika, courgette, ui, zongedroogde tomaten en rucola. Bereid deze salade in minder dan een halfuur, onder het genot van de Victoria Pinot Grigio. 

Tip met een gouden randje: om te kunnen genieten van de optimale smaak van deze salade, kan de salade het best 1 à 2 uur afgedekt in de koelkast gezet worden. Op deze manier kunnen alle smaken goed intrekken.