Wine & Dine: QBottle #03 Barcolobo La Rinconada Tempranillo Barrica én 4 verrukkelijke stoofpotjes

Wine & Dine: QBottle #03 Barcolobo La Rinconada Tempranillo Barrica én 4 verrukkelijke stoofpotjes

De zomer en haar charmes hebben ons verlaten, en wat gaan we dat missen: gezicht in de zon, glaasje rosé in de hand en een lekkere dish op tafel. We staan al klaar om een potje te klagen, maar, ho, stop. Want: we hoeven (en nog belangrijker kunnen) niet alle onderdelen van de zomer te missen. Laat me dat uitleggen. We kunnen er zeker niet onderuit dat de herfst - en het fantastische wisselvallige weer– er klaar voor is om ons te vergezellen, maar die glazen wijn (of flessen, dat mag ook) zijn dat ook en laten jou niet in de steek. Je weet wel, een gevalletje door wind en weer gaan ;) 

Dat betekent natuurlijk ook dat je die gezellige wine & dine avonden niet hoeft te skippen in het najaar. Hallelujah. En laat de QBottle #03 Barcolobo La Rinconada Tempranillo Barrica nou hét perfecte duo met een varkensvlees- of kalfsvleesstoofpotje vormen. Geen stoofpot-inspiratie? No worries, die eindeloze zoektocht naar een heerlijk stofpotje is nergens voor nodig, want je vindt ze hieronder! 

1. Stoofpotje met kalfsvlees 
Een liefhebber van een eenvoudig gerecht met niet te veel poespas? Snappen we, want de wijn moet natuurlijk de ster van de avond zijn ;) Bereid dan dit stoofpotje met kalfsvlees, prei, selder en rammenas.

stoofpotje kalf wijn

2. Stoofpotje met kalfssaucijsjes
Dit is er weer één voor de liefhebbers van kalfsvlees. Wat je voor dit stoofpotje nodig hebt? Kalfssaucijsjes, aardappels, worteltjes, spekreepjes, venkelknollen... We snappen het, je bent al helemaal verkocht. Dit wordt ‘m.

stoofpotje kalf wijn

3. Stoofpotje met chipolataworstjes, spinazie en courgette
Cook to impress? Dan is dit stoofpotje met witte en zwarte bonen, courgette, spinazie en chipolataworstjes een perecte optie. Dit zal gegarandeerd liefde op het eerste gezicht zijn. Iedereen weet immers dat de weg naar het hart via de maag gaat ;)

stoofpotje wijn

4. Stoofpotje met witte bonen en varkensvlees
Laten we het ontdekken van de wondere wereld van de stoofpotjes starten met dit magische stoofpotje met witte bonen, hamlapjes, saucijsjes en tomatenpuree. Een grote plus van dit stoofpotje is dat je ‘m al een dag van te voren kunt bereiden. Fijn, geen last-minute gestress voordat het gezelschap komt! En meer tijd om al te beginnen met wijnen ;)

stoofpotje varkensvlees wijn