Zin in een kaasplankje? Match deze wijnen daarbij!

Zin in een kaasplankje? Match deze wijnen daarbij!

Van die avonden waarop je thuis dineert (omdat je het liefst je huispak al op tijd aantrekt – no shame there) maar toch die restaurant vibes probeert te creëren. Herkenbaar? De kans is groot van wel, want de combi van het comfort van thuis en de beleving van een restaurant valt moeilijk te overtreffen. Wanneer je op een van deze avonden nog lekker wat aan het natafelen bent, zal waarschijnlijk ook dat ene moment aanbreken waarop je ineens ongelofelijk verlangt naar een kaasplankje. Alhoewel de geur niet altijd even best is, is de smaak dat wel, dus daar moet je maar even doorheen prikken. En wat matcht geweldig bij een kaasplankje? Wijn. Of course. Wine is (almost) always the answer. En we hebben nog beter nieuws, want QBottle heeft een aantal wijnen die een topduo met kaas vormen. Benieuwd welke? Duh, stomme vraag. Scroll maar snel verder, want dan weet je tenminste met welke kazen je je plankje kunt vullen. Wijn krijgt namelijk altijd voorrang ;)


1. QBottle #03: Barcolobo La Rinconada Tempranillo Barrica
Zin in een kaasplankje en een rode wijn waar je U tegen zegt? Dan is de Barcolobo La Rinconada Tempranillo Barrica een logische optie. Hiervoor sla je zachte tot medium rijpe kazen in, zoals brie of Camembert. Al nippend aan deze wijn (en smikkelend van de kazen) zul je je ongetwijfeld in Spanje wanen. En dat klinkt geweldig.

rode wijn met kaas

2. QBottle #06: Russolo Doi Raps Riserva
Voor de bewonderaars van witte wijn die enorm snakken naar een kaasplankje is de Russolo Doi Raps Riserva een uitstekende keuze. We willen je wel al waarschuwen voor de geweldige smaaksensatie, want allerlei zalige aroma’s zullen je tegemoet komen. Trust us, bij één glaasje zal het niet blijven. Ga voor deze witte wijn op zoek naar oude kazen.

witte wijn kaasplankje

3. QBottle #10: Les Vignerons du Roy Rene 2018 Florie Méditerranée
Rosé all day? Maak dan kennis met les Vignerons du Roy Rene 2018 Florie
Méditerranée. Ja, een ingewikkelde naam. Maar laat ons jullie verzekeren dat er
niets ingewikkelds aan deze wijn is, want eenvoudig genieten staat voorop. Deze rosé vormt een perfect duo met geitenkaas.

rose met kaasplankje

4. QBottle #23: Allegria les Hautes Lumières – Agriculture Biologique Côteaux de Languedoc
Dit is er nog één voor de liefhebbers van witte wijn. Om de keuze wat moeilijker te
maken ;) Geniet met deze wijn van de heerlijke aroma’s van vers fruit en
wijnstokperzik uit Marsanne, net zoals de honingzoete en rijpe tonen van Rousanne. Oh ja, en het is ook een goed idee om te genieten van geitenkaas bij deze wijn ;)

wijn qbottle